Catalunya Xarxa Ciutadana,
"La Xarxa".

Catalunya Forum Obert

Xarxes ciutadanes catalanes

L'Europa de les xarxes.

Món xarxaire

 

 


Catalunya és un pais de xarxes, un nus de comunicacions internacionals. Primer va ser amb Europa, despres amb el Mediterrani. Ara amb el món.

I Catalunya és, a la vegada, un pais de ciutadans. La societat civil catalana ha estat a l'origen de aportacions històriques novedoses com el dret català, un dels primers parlaments europeus i d'una de les primeres manifestacions de la revolució industrial.

Ara, devant la societat global de l'informació, devant el repte d' Internet , la societat civil catalana pot jugar de nou un paper d'avantguarda. Entre d'altres iniciatives, esta possant en marxa un actiu moviment de xarxes ciutadanes. Diversos esforços com TINET, BCNet, Mataro On Line, i altres representen aquesta voluntat de fer una societat de l'informació basada en les millors tradicions del nostre pais de societat de xarxes i societat civil innovadora.

Per tal de donar suport a aquest moviment d'iniciatives telemàtiques, locals, i obertes, constituim Catalunya Xarxa Ciutadana, una plataforma que preten animar a la participació activa del ciutadà i al seus representants en la construcció de la seva, de la nostra, societat de la informació.

 

Octubre 1997

 

 

Amb el suport de

TINET, BCNet, Nou BarrisNet, GraciaNet,Mataro on Line, Sants-Montjüic Xarxa Ciutadana,VallesNet,Inter7,Troc S.A.,Drac Telemàtic, Ajuntament de Callús, Grup de Periodistes Digitals,

EPITELIO, Telematics against Social Exclusion. European Union